На високи обороти върви строителството на новия хипермаркет до болницата

Вашата оценка

IMG_2004На високи обороти върви изграждането на голям хипермаркет и нова автогара в Свиленград. Както писахме при първата копка на обекта, инвеститор е дружеството „Жанет Свиленград“ ООД, което преди година спечели обявения от общината конкурс за продажба на два общински терена в района на „Простор“, до болницата, с обща площ 20 927 кв. м. Инвестицията в закупуването на имотите и строителството на комплекса възлиза на малко повече от  3 млн. лв. IMG_2011

Хипермаркетът представлява сграда с размери 82.70 х 64.80 м и се изпълнява със стоманобетонни сглобяеми колони, двускатни стоманени ферми с отвори 33.30 м и 31.45 м и стоманени греди. Светлата височина на конструкцията е 6.10 м. Външната обвивка на сградата ще е с фасадни и покривни панели.

На първия етаж се предвижда разполагането на основната търговска зала на хипермаркета, складово-оперативна част и обслужваща зона с магазини за цветя, ключар, обменно бюро и банков офис.

Чрез метална двураменна стълба ще се достига до втори етаж, разположен над част от хладилните камери. Там ще се обособят административно-битови помещения за персонала.

Автогарата е с размери 21 х 12.20 м и е проектирана с двускатни стоманени ферми с отвори 10.30 м и 12 м и височина до долния ръб на конструкцията на фермата 4.50 м. Предвижда се чакалня на автогарата с прилежащи кафе-бар и 4 броя гишета за продажба на билети. В директна връзка с пътническата зала се намира помещение за информация и гардероб с гише. Предвидени са покрити стоянки за 4 автобуса и две места за открито паркиране.

Пред главния вход е предвиден паркинг със 160 паркоместа, общ с този на хипермаркета и колело-обръщало за леки автомобили, подхождащи към автогарата.

Xипepмapкeтът щe e част oт утвърдената по Южното Черноморие вepигa мaгaзини „Жaнeт“ зa вcички видoвe xpaнитeлни cтoки, пapфюмepия и apтикyли зa битa. Aвтoгapaтa щe бъдe изгpaдeнa и въвeдeнa в eкcплoaтaция cъoбpaзнo зaкoнoвитe нopми зa oбщecтвeн пpeвoз нa пътници и тoвapи в Бългapия. Обектите имат стратегическо местоположение в непосредствена близост до градската болница и основния подход за влизане в града откъм автомагистрала Марица, който в момента се разширява. Предвидено е кръстовището пред болницата да стане кръгово.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.