ХК „Свиленград“ с нов селекционер, залага на младостта

ХК „Свиленград“ с нов селекционер, залага на младостта 3.50/5 (70.00%) 4 Гласували

Тео Парафитов ще продължи да работи и с подрастващите в школата

TefikХандбалният отбор на Свиленград вече има нов треньор. Това е амбициозният Тефик Парафитов, който от година работи с отборите на подрастващите от школата на клуба.

Той е само на 27 години. Роден е в Асеновград. Работил е в школите на Топлика от Минерални бани и хасковския Асти’91. В Свиленград е от миналата година, но за краткия период постигна резултати, които явно са накарали УС да му гласува доверие.

Под негово ръководство 14-годишните „амазонки” станаха вицешампионки на България само след няколко месеца подготовка. По-малките направиха престижни класирания в зоните, което не е останало незабелязано. На най-големия турнир за подрастващи в Терамо, Италия момичетата от Свиленград събраха погледа на специалистите с играта си, като никой не искаше да повярва, че това са деца, които са в играта от няколко месеца.


style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>


Съзнавам отговорността, която пада на плещите ми. Приемам предизвикателството и искам с момичетата да покажем, че в Свиленград се работи професионално. Резултатите ще дойдат сами, каза Парафитов.

Нямам поставени цели от рода на задължително първо място и купа, но и не познавам треньори, които да не ги искат, каза още младият специалист.

Парафитов е направил предложения на хандбалистки, които е преценил, че са му необходими, за да се вдигне класата на „амазонките”, но все още няма сключени контракти, затова се въздържа да съобщи имена. Най-вероятно до края на тази или следващата седмица новите имена ще са ясни.

Тефик Парафитов ще продължи да работи и с отборите от школата на ХК Свиленград.

Хандбалният проект в Свиленград стартира през сезона 2014 – 2015 година, когато „амазонките” направиха престижното 4 място в крайното класиране в „А” група при жените. Следващите сезони „Амазонките от Юга”  играха във финалните плейофи и спечелиха две втори места в турнира за купата на страната.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.