Трите нови „амазонки“: Тук сме, за да станем шампионки тази година

Трите нови „амазонки“: Тук сме, за да станем шампионки тази година 3.00/5 (60.00%) 2 Гласували
Жана

Жана

За новия шампионат към отбора  ще се присъeдинят Валерия Миладинова , Лиляна Стойчева и Жана Маразова , съобщи новият селекционер на „Амазонките от Юга” Тео Парафитов.

Трите нови попълнения идват от Поморие, но са рожби на хасковската хандбална школа.  Валерия  и Лиляна са шампионки за девойки до 19 години с отбора на Хасково.


style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>

Получих предложение от ръководството на клуба да се присъединя към тях този сезон и реших, че ми е време за промяна. Радвам се, че ми гласуват това доверие, каза Жана Маразова. Също така ми допада стилът на игра, който налага селекционерът Тефик Парафитов при подрастващите. Както знаете, тази година той ще бъде треньор и на жените. Познавам се с повечето от  момичетата, които играят в отбора. Надявам се, че бързо ще успеем да се сработим. Рутината я имаме и с повече постоянство в играта и раздаване на терена от наша страна тази година шампионската титла ще бъде наша, допълни

Валерия

Валерия

опитната хандбалистка.

Свиленград е проспериращ отбор, стремящ се към върха. За мен е едно голямо предизвикателство. Сигурна съм, че ще се сработим с момичетата и тази година шампионската титла ще е наша, каза от своя страна Лили Стойчева.

Лиляна

Лиляна

Предсезонната подготовка на „амазонките” започва  в началото на месец септември. Момичетата на Тео Парафитов ще участват в международния приятелски турнир в Сливница. Там ще мерят сили с домакините и сръбския Пирот непосредствено преди старта на първенството. Преди това ХК Свиленград ще участва в държавното първенство по плажен хандбал, което ще се проведе в курорта Албена.  На 21 детската школа към клуба започна занимания. Школата набира деца от 2-ри и 3-ти клас за подготвителната група. Желаещите могат да се запишат всеки ден от понеделник до петък след 16:30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.