„Амазонките“ тръгнаха с победа над „Шумен“ като гости

„Амазонките“ тръгнаха с победа над „Шумен“ като гости 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували
В предсезонната си подготовка "Амазонките от Юга" грабнаха купата на кмета в Сливница. Днес серията от победи продължава.

В предсезонната си подготовка „Амазонките от Юга“ грабнаха купата на кмета в Сливница. Днес серията от победи продължава.

Свиленградските хандбалистки тръгнаха с победа в новия шампионат на страната. Те победиха като гости обновения „Шумен” и показаха, че са запазили амбициите си да атакуват първото място.

Срещата започна равностойно, а резултатът се движеше гол за гол. Домакините показаха, че искат победата на всяка цена, но си пролича, че им трябва още обиграване и със сигурност ще са фактор в първенството. Все пак „Амазонките от Юга” затвориха първата част при резултат 12:15.
Първата част мина почти равностойно, но от началото на втората се стегнахме здраво в защита и успяхме да дръпнем в резултата бързо. В нападение атаките ни също се получаваха, а вратарките ни бяха непробиваеми, каза за e-svilengrad.com крилото Райна Георгиева. Играхме много задружно и това даде резултат. Крайното 24:32 е логично, добави тя.

Спазихме точно указанията на треньора ни, добра игра на отбора и победа над новия „Шумен”, който определено има сериозен потенциал. Със здрава защита и бързи контри няма как да не успяваме. Колектив сме и новите момичета се включиха успешно, лаконична бе капитанката на отбора Гери Александрова.
Благодаря на момичетата за характера в мача. В началото сме и имаме много да подобряваме играта си. Това, което видях в мача ме радва, защото е добро начало. Всеки, който този сезон подцени „Шумен” ще съжалява. Новите попълнения също се вписват добре в нашия стил. Още веднъж благодаря на момичетата! Вярвам в тях! Това каза младият селекционер на ХК „Свиленград” Тефик Парафитов, който в Шумен води отбор за първи път в елита на българския женски хандбал.
За Свиленград реализираха Маги Христова, Криси Миланова и Рокси Радева по 6 гола, Райна Георгиева и Антония Симеонова по 5, а Ралица Димитрова добави 4.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.