Откраднаха цял тир с мед от паркинга на ДАП-а

Откраднаха цял тир с мед от паркинга на ДАП-а 4.00/5 (80.00%) 3 Гласували

23 тона чиста българска мед от Пирдоп заедно с превозващия я голям камион изчезна от свиленградски охраняем паркинг и още е в неизвестност.
Тоновете чиста мед е била предназначена за износ в Турция. Транспортирането се извършва от свиленградска спедиторска фирма, която ползва охраняемия паркинг на „Свиленград Автотранспорт” АД, по-известно в града като ДАП-а. Шофьорът на камиона пристигнал натоварен в Свиленград на път за Турция и както обикновено паркирал в ДАП-а, за да продължи към границата на сутринта. Когато обаче се върнал на паркинга, за да пътува от тира, натоварен с 23 тона чиста мед, нямало и следа.
Собственикът на спедиторската фирма веднага сигнализира полицията, която работи по случая, макар да няма официална информация за куриозната кражба.
Още по-любопитно е, че на паркинга има пазач и е осигурено осветление и денонощно видеонаблюдение. В сайта си „Свиленград Автотранспорт” презентира услугата така: „Предвид безопасността на превозните средства, ползващи нашия паркинг, сме монтирали охранителни камери и осветление. Предоставяме снимки от камерите в сайта със забавяне до 5 минути. Информацията като видео се съхранява при нас за няколко дни. При нужда можем да дадем достъп до видеозаписите. Осигурено е също така и нощно осветление и санитарен възел.”
Както на повечето свиленградчани е известно, на входа на паркинга работи и бензиностанция.
Спедитори казаха, че все пак пропускателния режим в паркинга не е много стриктен, тъй като в района има много ремонтни работилници за тирове, които работят винаги, когато се налага през денонощието.
Хора от бранша твърдят, че не става дума за кражба на камиона, тъй като има криза за шофьори и много камиони бездействат по паркинги. За сметка на това изчезналата мед се изчислява грубо на повече от 100 000 долара.
Запознати твърдят, че в Свиленград това е първата от десетилетия толкова мащабна кражба.

Коментари

  1. Анонимен казва

    не знаех, че мед е в женски род.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.