Сърбин пренася 2 кг злато в панталона си

Сърбин пренася 2 кг злато в панталона си 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували

1509693573Опит за нелегален износ на 2177 грама злато предотвратиха митнически и гранични служители на ГКПП “Капитан Андреево”. Контрабандният златен материал е открит при проверка на  автобус със сръбска регистрация, пътуващ от Сърбия през България за Турция.  По метода анализ на риска превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Митническите служители са извършили личен преглед на пътник в автобуса, 59-годишен сръбски гражданин. При проверката,  в специално пришити джобове, от вътрешната страна  на панталона му, са открити материали от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза материалите с общо тегло 2177 грама са от 24- и 14-каратово злато на стойност 104 544 лева. Контрабандното злато е задържано.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от митница „Бургас”, под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

От началото на годината до момента митническите служители са задържали 27 кг златни и сребърни накити на стойност 980 000 лева.

Коментари

  1. Анонимен казва

    браво само така да остава златото тук в бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.