Никола Динков към Владислав Горанов, министър на финансите: В „Безмитна зона Свиленград” има изградена инфраструктура за митническо бюро

Вашата оценка

22405638_712042132320381_4006388281122626701_nУважаеми г-н министър, от отговора Ви разбрах, че няма да бъде предприето нищо по повдигнатия въпрос. Искам само да ви кажа, че в „Свободна зона Свиленград” има изградена инфраструктура и комуникации – открити и закрити паркоместа, складове и т.н. Допреди 4 години там агенция „Митници” извършваше обмитяване, това каза свиленградският депутат Никола Динков на министъра на финансите Владислав Горанов, репликирайки отговора му на актуален негов въпрос.

Улица "Д-р Петър Берон" вече е разбита от тировете

Улица „Д-р Петър Берон“ вече е разбита от тировете

По време на парламентарния контрол в петък Никола Динков постави въпроса за системния тормоз, на който са подложени гаралийци от тировете, влизащи в квартала, за да обмитяват превозваните от тях стоки.

По време на приемна на депутата в Свиленград жителите остро възнегодуваха срещу тировете, които не само нарушават спокойствието им, но и разбиват пътната инфраструктура.  Стигна се до идеята камионите да бъдат обмитявани в зоната, а на митническия терминал да отиват само камионите, селектирани за щателна митническа проверка.

Огромната и удобна база на безмитната зона пустее

Огромната и удобна база на безмитната зона пустее

Идеята бе, че извеждайки тежкия трафик извън квартала, ще се гарантира спокойствието на жителите му и защитата на пътната инфраструктура.

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.