Пловдивчанинът от бургаска митница свил още 200 000 евро в Свиленград

Вашата оценка

M 2Арестуваният митнически инспектор  от бургаска митница Димитър Манчев, който е пловдивчанин, но работното му място е в Свиленград, ще остане за постоянно в ареста. Мярката му за неотклонение „задържане под стража“ беше потвърдена от Окръжния съд в Хасково днес. Решението на съдебния състав с председател Деляна Пейкова е окончателно и не подлежи на обжалване, съобщи хасково.нет.

Той беше арестуван за присвояване на 100 000 турски лири на 21 януари.

49-годишният пловдивчанин, с месторабота тук, беше арестуван след сигнал за липса на валутата, конфискувана по досъдебно производство. На следващия ден Районния съд в Свиленград му наложи мярка за неотклонение задържане под стража. Днес решението беше обжалвано от адвокатите му Иван Иванов и Илия Бабаджанов. Те пледираха клиентът им да бъде освободен под домашен арест.

Наблюдаващият прокурор по делото Антон Стоянов обаче настоя обвиняемият да остане за постоянно в ареста. Той заяви пред съда, че след ареста на Манчев започнала проверка на дейността му, при което е установена липса на още над 200 000 евро по други две досъдебни производства от миналата година. Така присвоената сума набъбва на около половин милион.

Случаят е крещящ сигнал. Любопитно е дали някой ще провери как се съхраняват и под какъв  контролен режим се пазят доказателствените материали от администрацията в митница Бургас, обслужваща МП „Капитан Андреево“, цъкат с език препатили митничари от някогашната свиленградска митница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.