Апелативният съд в Пловдив потвърди наказанието от 10 години затвор за Димитър Филипов от Любимец, който простреля тъща си и сестра й.
45-годишният мъж получи присъдата от хасковските окръжни магистрати през март миналата година. Димитър е признат за виновен в опит за убийство на 36-годишната си вече бивша съпруга и че прострелял с ловната си пушка 56-годишната си тъща и 53-годишната й сестра. На пострадалите жени любимчанинът трябва да плати общо 125 000 лв. обезщетение.
Случаят е от 26 април 2015-та година. Тогава Филипов се е развеждал с Валентина. Заради системен тормоз на любимчанина към съпругата му Районният съд в Свиленград дори издал заповед за защита на жената по Закона за домашното насилие. Валентина се скрила при своите майка и леля, а при Димитър останали двете им дъщери на 12 и 16 г. Разяреният зет влязъл в двора на тъща си и насочил пушката към съпругата си. Възрастните жени застанали пред Валентина и така успели да пострадат.  
„Не съм имал намерение да убивам никого. Исках само да ги сплаша. Майката на жена ми непрекъснато се месеше в нашите отношения“, гласи версията на Димитър.