Децата от “Млад огнеборец” заминават на Републиканско състезание

Вашата оценка

10 ученика на възраст между 12 и 16 години от СОУ “Д- р Петър Берон” ще представят Хасковска област на единайстото Републиканското състезание по пожаро-приложен спорт на Младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Надпреварата ще се проведе на 12 и 13 юни в курортен комплекс “Албена”. Нашите деца ще се съревновават с други 27 отбора от цялата страна. Те ще се състезават в две дисциплини- “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 метра щафетно бягане с препятствия”.

Дни преди да заминат, младите огнеборци провеждаха засилени тренировки под ръководството на инспектори от “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност ” при Районното управление за ”Пожарна безопасност и спасяване”. В продължение на няколко месеца децата съчетаваха обучение и придобиване на полезни умения – как да се грижат за своята безопасност и за безопасността на околните при кризисни ситуации.

Състезанието в “Албена” ще се проведе в съответствие с всички правила на Международния правилник за състезанията на младежки пожарникарски отбори, издаден от международната комисия за ръководство на младежите към CTIF / Международна асоциация на пожарните и спасителните служби /. Съдийската комисия от действащи пожарникари ще оценява тяхната бързина, сръчност, правилно построяване на шлангови линии, връзване на възли, поставяне на пожарни съоръжения, пълнене по мишена с кофпомпа и преодоляване на препятствия. Важен критерий за висока оценка ще бъде екипността и дисциплината в отбора.

Коментари

  1. Аз казва

    Тия малките ги гледах преди няколко дни. Ама те са много добри тия деца бе! Не знам как са се научили, има едни мъници, които като ги гледаш как правят всичко, са си готови пожарникари!) Браво на децата и на тухните учители! Дано се представят добре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.