Младите огнеборци от СОУ „Д-р Петър Берон” спечелиха купа “Юлиян Манзаров”

Вашата оценка

За пореден път свиленградският противопожарен отряд „Млад огнеборец” доказа, че е сред най-добрите в страната, прибавяйки поредната купа в актива си от постижения. В изключителна конкуренция учениците от СОУ „Д-р Петър Берон” спечелиха купа “Юлиан Манзаров”. Те демонстрираха сили, знание и хладнокръвие при преодоляване на  препятствията в турнира и с общ резултат от 1055.56 точки заслужено грабнаха купата. На 9 точки след нашите останаха учениците от айтоското училище СОУ „Н.Й. Вапцаров”, а бронзовите медали заслужиха децата от ОУ „Никола Икономов” – Разград.

В турнира, чийто домакин бе град Ловеч, участваха 100 деца на възраст от 12 до 16 години. Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев поздрави участниците в надпреварата за проявения отборен дух и демонстриран спортен феърплей. Всички ученици получиха грамоти и предметни награди, осигурени от Българска федерация за пожароприложен спорт.

Поздравителни адреси до децата и организаторите на надпреварата изпратиха от Министерството на спорта и фондация „Ангели от Лим”. Турнирът за преходната купа се провежда всяка година  в памет на младия футболист Юлиян Манзров от Свищов, загинал трагично на 4 април 2004 г., докато спасява свои съученици при инцидента край река Лим в Сърбия.

Турнирът е част от спортния календар на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, а от 2007 година е включен и в националния календар на извънучилищните дейности на Министерство на образованието и науката. Правилата са идентични с тези за провеждане на международните младежки състезания по пожароприложен спорт, утвърдени от Международната асоциация на пожарните и спасителните служби /CTIF/.

Коментари

  1. Анонимен казва

    Има грешка.Не сме печелили купата през 2011г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.