Общината връчи награди на спортните клубове и изявени състезатели

Вашата оценка
Миглена Милева, Димитър Петков и Георги Георгиев получиха индивидуални награди.  С такъв приз бе отличен и Пеньо Василев, който не присъства на церемонията

Миглена Милева, Димитър Петков и Георги Георгиев получиха индивидуални награди. С такъв приз бе отличен и Пеньо Василев, който не присъства на церемонията

За единадесета поредна година през декември най-изявените и най-заслужилите деца и младежи спортисти на Свиленград бяха отличени от общината за постигнатите успехи. Грамоти получиха и треньорите, а клубовете бяха зарадвани с плакети и парични награди. Призовете бяха връчени по време на традиционния коледен празник на младите спортисти, който този път се проведе в спортната зала.

Четирима местни спортисти получиха индивидуални награди – таблети. Сред най-изявените е състезателят на кикбокс клуб „Тангра” Димитър Петков. През тази година като част от националния отбор на България той завоюва бронзов медал от европейското първенство в Сан Себастиян, Испания в стил киклайт.

С индивидуално отличие бе награден и най-добрият тенисист за годината Георги Георгиев. Той започва да тренира в Тенис клуб “Свиленград“ още преди да навърши четири години. Само на шест години Георги печели първите си титли за деца до 8 години. През 2014 г. се утвърждава като един от най-перспективните състезатели на клуба след множество титли от регионални и държавни турнири. Календарната 2015 година е новата успешна година за малкия спортист, в която той изпъква като една от големите надежди на българския тенис. Само осем годишен, той вече е финалист в двете държавни квалификации на едни от най-престижните тенис турнири в Европа и света – OUAT /Уат/ и  Champions Bowl /Чемпионс боул/. Печели през годината всичките пет регионални турнира за деца до 10 годишна възраст, в които участва. Става шампион на Регионалното първенство за областите Хасково, Стара Загора и Кърджали и е най-малкият участник в Мастърс турнира на Българската федерация по тенис за възраст до 10 години като достига полуфинала. Георги има най-висок ранкинг от всичките си връстници в страната, родени през 2006 година.

Гимнастичката Миглена Милева е един от най-големите бойци в клуб „Александър Фотев”. Тя е състезателката с най-дългогодишен опит – 13 години, през които има спечелени над 60 медала  от републикански и международни състезания, въпреки две тежки  контузии. За успехите си през 2015 година Миглена също бе отличена с грамота и предметна награда от общината.

Penio Vasilev

Пеньо Василев

Изключително успешна бе тази година и за Пеньо Василев от шахматен център “Свиленград – 2013”. Той стана най-добре представилият се шахматист на клуба. Пеньо завоюва четвърто място в България по ускорен шахмат и по блиц. През 2015 год. той спечели още първо място при момчетата до 14 години в гр. Хасково и стана носител на купата “Марса”, първо място в генералното класиране на турнира в гр. Раднево, първо място до 14 г. на турнира “Тракийско конче” – гр. Стара Загора, като капитан на отбора завоюва първо място на отборното първенство на Спартакиадата на малките градове в гр. Костенец и стана първи в България на четвърта дъска на Държавното отборно първенство за юноши до 16 г. в Златни пясъци. За постиженията си Пеньо, който не успя да присъства на церемонията, също бе награден с грамота и таблет.

Горд съм, че днес, в тази зала, виждам толкова много млади спортисти, които с успешните си изяви прославят Свиленград в България и чужбина, каза кметът на Свиленград Георги Манолов. Пожелавам ви да бъдете здрави, да се борите за Свиленград и навсякъде, където отидете да бъдете горди, че сте свиленградчани, каза още градоначалникът. Той и председателят на Общинския съвет Никола Динков, връчиха наградите на отличените спортисти и техните треньори.

P1280381Грамоти, плакети и парични награди получиха: хандбален клуб „Свиленград – ПУ „Паисий Хилендарски”,  клуб по борба „Христо Ставрев”, футболен клуб „Свиленград”, клуб по спортни танци “Меджик”, клуб по тенис на маса „Граничар”, детско юношеска школа на футболен клуб  “Свиленград-1921”, ръгби клуб „Орлите”, футболен клуб „Евророма”, колоездачен клуб „Свиленград 1924”, спортен клуб по танци „Златните момичета”, клуб по пожаро-приложен спорт „Динамика”, спортен клуб „Изида – Свиленград“, шахматен център “Свиленград – 2013”, клуб по гимнастика „Александър Фотев”, тенис клуб „Свиленград” и кикбокс клуб „Тангра”.

P12803862015 година бе ползотворна за развитието на детския спорт в община Свиленград. Домакинствахме на национални и регионални шампионати по различни спортове като колоездене, футбол, колоездене на писта, пожаро-приложен спорт, йога, тенис на корт, тенис на маса, хандбал и др. През тази година семейството на спортните клубове в града ни се увеличи с включването на два новорегистрирани спортни клуба, развиващи нови спортове. Това са спортен клуб по бадминтон и спортен клуб по борба „Христо Ставрев“.

Над 700 са младите спортисти от Свиленград, които тренират под ръководството на 29 треньори по различните видове спорт като футбол, колоездене, спортна гимнастика, кикбокс, шахмат, ръгби, спортни танци, пожаро-приложен спорт,  йога, хандбал, борба, тенис на корт и тенис на маса.

P1280390На церемонията по награждаване на спортистите присъстваха регионалният инспектор на Министерство на младежта и спорта за областите Хасково и Кърджали Янко Йорданов, общинският съветник в Общински съвет – Хасково и председател на спортната комисия Александър Календжиев, общински съветници, директори на училища, треньори, спортисти и спортни деятели.

 

 

P1280393

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.