Лидерката на „амазонките” Стефка Агова се връща в игра

Вашата оценка

Ники спорт – Свиленград    25:31

Стефка Агова

Стефка Агова

Втора поредна победа в първенството записаха „Амазонките от Юга”. Във втория кръг ХК „Свиленград” се наложи като гост над „Ники спорт” – Сливница.

Свиленградчанки доминираха от първата минута на срещата и затвориха първото полувреме със солидна преднина 10:17.

През втората част последва леко отпускане и разликата закономерно бе намалена, макар крайното 25:31 да е показателно за разлика в класите на двата отбора. Много силен мач изнесе Антония Симеонова, която вкара 8 гола. По шест забиха Райна Георгиева и Роксана Радева, Кристина Миланова добави 5, а Миглена Христова, Ралица Димитрова и Лили Стойчева съответно 3, 2 и 1.

Доволен съм от момичетата, но трябва да са по-съсредоточени пред гола. Прекалено много бяха пропуснатите чисти голови положения. Нещо, което, при сериозен противник, може да се окаже фатално.  Сигурен съм, че ще изчистим този детайл в играта си, каза селекционерът на „амазонките” Тефик Парафитов.

Междувременно стана ясно, че звездата на отбора Стефка Агова е започнала тренировки и бързо се възстановява след раждане. Все още работи върху физическата си подготовка, но се очаква да се върне на терена още за решаващите срещи от пролетния полусезон.

Следващата среща на „Амазонките от Юга” е в неделя от 15:00 часа в хасковската зала „Спартак” срещу „Поморие”. Свиленградчанки са домакини, но ще играят в областния град, заради наказание от миналия шампионат, когато от публиката в Свиленград хвърлиха бутилка с минерална вода на игрището.

От клуба съобщиха, че продължават да набират деца от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас за детската хандбална школа. Желаещите могат да се запишат всеки ден след 16:00 часа в спортната зала на Свиленград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.