Гергана Александрова, капитан на ХК Свиленград: Вярвам, че можем да станем шампионки на България

Вашата оценка

Дано и други градове последват примера на Свиленград

Geri AleksandrovaГергана Александрова е родена във Велико Търново. Израства в школата на Етър’64. Многократно е сред най-добрите вратари. Участвала е в различните национални гарнитури. На голямата сцена: световно първенство  в зала, световно първенство по плажен хандбал, където става четвърта. Играла е и на европейско първенство за девойки. Изцяло отдадена на хандбалната игра. Многократна шампионка на България. През 2013 г. играе за турския Атлантик спорт – Анкара. От три години е на вратата на ХК Свиленград.

 – Гери, ти си капитанът на „Амазонките от Юга”. Какви са амбициите Ви за новия сезон?

- Аз продължавам да вярвам, че ще вдигнем и ние купата на България, че можем да станем шампионки… Някак си все малко не ни достига, мисля че повечето момичета в отбора натрупаха опит и сега са по-убедени и вярващи в себе си, че това е напълно възможно. Атмосферата в отбора е отлична, настроение за тренировки и победи има. Сигурна съм, че всеки ще даде всичко от себе си, за да вървим нагоре и представим отбора на Свиленград по-добре от предходните сезони. Последният сезон допуснахме грешки, които този сезон ще ни послужат да израснем. Имахме и контузии, който също повлияха много. Дай боже да са останали в миналото.

- Отсъствието на Стефка Агова сякаш разколеба момичетата през втората част на миналото първенство. Как ще компенсирате това?

- Отсъствието на Стефка Агова повлия много. Нямаше го погледът върху играта, а оттам ставаха многото грешки. Момичетата сега вече вярват повече в себе си, надявам се да компенсираме нейното отсъствие с повече тактика и мисъл. Пожелавам си да се върне по-скоро на терена…

- Има три нови момичета в отбора. С какво биха помогнали на отбора?

- Надявам се, че и новите момичета ще се впишат бързо в отбора и ще помагат за победите ни.

- Павел Дженев е авторитет в хандбала, а новият селекционер Тео Парафитов сега тръгва в треньорското поприще. Как ще се отрази тази рязка промяна, според теб?

- Започваме годината с нов треньор,който е млад, амбициозен и отдаден на спорта. Няма авторитета на предишния ни треньор,но пък е всеотдаен, иска да се учи и мисля, че трябва повече да му вярваме и подкрепяме. Всяко начало е трудно, но когато дойде успехът е по-сладък. Когато има разбирателство и полагаш усилия нещата някак се случват по-леко. А под негово ръководство мисля че това ще се случи.

Сякаш, за да потвърдят думите на своята капитанка "Амазонките от Юга" грабнаха купата на кмета в Сливница. Те направиха 25:25 с домакините от Ники спорт и разгромиха силните сръбкини от Пирот.

Сякаш, за да потвърдят думите на своята капитанка „Амазонките от Юга“ грабнаха купата на кмета в Сливница. Те направиха 25:25 с домакините от Ники спорт и разгромиха силните сръбкини от Пирот с 20:35.

- Правилен ли е проектът „ХК Свиленград” и дали се развива правилно от гледна точка на богатия ти опит в хандбала?

- Клубът на Свиленград върви в правилна посока. От началото започна да работи с подрастващи. Те вече дори записаха и своите успехи, разрастват се, аз виждам колко деца с трепет посещават залата и тренировките. Работи се сериозно и ръководството е много отговорно. Големите успехи тепърва предстоят. Клубът е още много млад, но когато се работи отдолу развитие със сигурност ще има. Дано повече градове последват примера на Свиленград и започнат с изграждането на свои школи, за да има по-голяма конкуренция, за да има силни отбори, силно първенство.

- В една своеобразна класация на хандбалните фенове в страната на кое място би поставила свиленградчани и защо?

- Феновете в Свиленград са страхотни, подкрепят ни навсякъде. Пътуват с нас, за да ни подкрепят на чужд терен. Естествено, че заемат призовите места.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.