Настояваме съд и прокуратура да преразгледат данните за съпричастността на сержант Янчо Георгиев към контрабанден внос на цигари и да коригират жестоката си грешка/допълнена/

Вашата оценка

Ако не, да се закрият всички български специализирани  оперативни служби! Те не са полезни на държавата!

punktОбществеността в Свиленград е скандализирана  от случващото се по повод образуваното дело за контрабанда  през  ГКПП „Капитан Андреево” и озадачена от поведението на българската прокуратура и съд, които очевидно необосновано се доверяват на думите на един турски граничен служител, който дори не различава униформите на българските гранични полицаи от тези на митничарите!?

Свиленградчани познават граничен полицай сержант Янчо Михайлов Георгиев  като човек и личност с висок морал,  с безспорен професионален авторитет, отричащ каквито и да са форми на корупция.

Трудовият му стаж е минал през завод „Сакар” и като  граничен полицай на зелена граница,  а в момента  служи на ГКПП „Капитан Андреево”. На пункта е привлечен заради демонстрираните професионални  полицейски качества на зелена граница. Всички в града знаят, че Янчо Георгиев  не е „парашутист” кацнал на ГКПП „Капитан Андреево” с неясни протекции, за да обслужва нечии интереси. „Парашутисти” на „Капитан Андреево” наспорил господ, и то демонстриращи необичайно висок жизнен стандарт, но тях прокуратурата някак си не ги забелязва.

Семейството на сержант Георгиев  живее в един нормален за повечето свиленградчани стандарт –с удобствата на съвремието ни, без лукс и екстри,  който факт, несъмнено е бил забелязан  от разследващите следователи при извършеното претърсване в дома му.

Прави чест на колегите му, не само от неговата смяна,  които  веднага  изразиха подкрепата си за с-т Георгиев.  Поради естеството на службата им тяхната принципна и честна инициатива в подкрепа на колегата им бе спряна от един  началник.  Но тя не остана скрита за свиленградската общественост, която ги акламира и намира, че това е истинското патриотично и морално  поведение на български полицай.

Сержанти и офицери  от ГКПП „Капитан Андреево”, с поведението си Вие доказвате, че в Свиленград „материалът” е повече от качествен!

В града работи  секция „Служители на МВР” към съюза на запасните офицери, където членуват служители  от специалните служби. Има и такива, които с дълги години са разработвали точно ГКПП „Капитан Андреево”  и то точно срещу корупцията.  Всички до един са категорични в анализите си, че граничен полицай Янчо Георгиев е изпълнявал стриктно служебните си задължения и не е част от канал за контрабанда на цигари.

Щеше да е смешно, ако не е трагично, че висши български магистрати – прокурори  и съдии,  вярват на турски служител с неясни твърдения,  за да задържат български граничар. Срам!!!

За да държи Янчо Георгиев в ареста, прокурорът твърди, че турчин  е предал документи доказващи, че в страната влизат камиони с цигари, на граничен служител работещ  с шиш/газ-анализатор/, но  валяло дъжд, било тъмно, не можел да разпознае лице, не можел да разпознае и посочи на кого точно е дал документите.  Даже не различавал по униформите  дали насреща е български митничар или е граничар …!?

Как от тези неясни и объркани твърдения българската прокуратура и съд решиха, че Янчо Георгиев е този, на когото е било съобщено за камиони с цигари, но скрил тази информация и унищожил някакви неконкретизирани документи!?

И как прокуратурата и съда решиха, че Георгиев се нуждае от изолация, тъй като е обществено опасен  и склонен да извърши престъпление, с което да препятства разследването!?

На полицай Георгиев е връчена призовка за обвиняем шест дни преди да бъде задържан. Достатъчно време, за да излезе зад граница. Особено за човек, който е израснал край долното течение на Марица и само да я прецапа е в Гръцко. Вместо това той направи онова, което ще направи всеки честен българин!  Яви се пред прокурора с надеждата  истината да бъде установена. Вместо това бе задържан.

Настояваме българските  съд и прокуратура  да преразгледат данните за съпричастността  на  сержант  Янчо Михайлов Георгиев  към  контрабанден внос на цигари и да коригират жестоката грешка, която хвърля срамно петно върху българската правораздавателна система!

Ако не, да се закрият всички български специализирани  оперативни служби! Те не са полезни на държавата, щом прокуратура и съд вярват на неясните и объркани думи на един турски кюпек, а не зачитат достойнството и професионализма на  един честен български полиция!

Позиция на

 Общинската организация на Съюза на

офицерите и сержантите

от запаса и резерва – Свиленград

Междувременно „Труд“ публикува сигнал за редица нарушения, нередности и пропуски, свързани с режима на внос и транзит на акцизни стоки констатирани на митница Свиленград, цитирайки „Форум нюз.  В сигнал се посочват много конкретни проблеми, от които не са произлезли предвидените в закона действия и проверки. В точка три дословно е записано:

3. Констатира се, че при предаването на описаните по-горе документи, същите не се приемат срещу надлежен приемо-предавателен протокол от митническите служители при ГКПП „Капитан Андреево“ – нещо повече, по делото са събрани доказателства, че същите са били укрити от НЕИЗВЕСТЕН към настоящия момент митнически служител ИЛИ граничен полицай, с цел осуетяване на възможността за разкриване на контрабандния канал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.